Tegenwoordig kan geen een dak meer zonder materiaal als epdm folie. Het is onmisbaar om de boel waterdicht te maken. EPDM-materiaal wordt vaak gebruikt voor daken of een dakgoot. Ook worden ondergrondse ruimtes ermee afgedicht. Denk daarbij aan de kelders of andere open ruimtes onder woningen. Via EPDMXL kunt u meerdere materialen kopen die gemaakt zijn van EPDM. Over het algemeen worden ze aangeboden als dakbedekking. Wanneer er sprake is van een reparatie heeft u minder materiaal nodig. Als u een geheel dak moet bedekken, dan heeft u meer materiaal nodig. Bij EPDMXL hebben ze meerdere pakketten in basic en XL formaat. Ook hebben ze epdm folie op rol beschikbaar. Op de website epdmxl.nl staat veel achtergrondinformatie over het folie, de pakketten en de dakbedekking. Mogelijk dat u aan de hand van deze informatie de juiste materialen weet te selecteren. Als u twijfelt over het type materiaal of de hoeveelheid dat u moet kopen, vraag dan advies van een expert of aan de medewerkers van EPDMXL. Op de website staan ook de contactgegevens weergegeven. Bel of mail gerust voor advies over de aankoop van uw epdm folie. Beschrijf goed de reden van uw aankoop, zodat de contactpersoon van EPDMXL goed kan inschatten wat u het beste kunt aanschaffen.

Wanneer koopt u epdm folie?

Moet uw dak nog meer waterdicht gemaakt worden? In dat geval kan epdm folie helpen voor een betere afdichting van uw dak of dakgoot. Via de website van EPDMXL kunt u meerdere rollen aanschaffen. Zo hebben ze folie met een dikte 1,30 millimeter. De rol heeft lengte van 20 meter en de breedte van 1,50 meter. In principe kunt u een prima oppervlakte bedekken met deze rol. Gezien de dikte is dit een perfecte rol voor de bedekking van een woning of een garage. Voor een kleinere ruimte hebben ze dunner epdm folie beschikbaar met een dikte van 1,00 millimeter. De lengte en breedte zijn net zo groot als die van de 130 millimeter. De dunnere epdm folie kan goed gebruikt worden voor wat kleinere ruimtes als een tuinhuis, blokhut of veranda. Ook deze mooie huisjes kunnen dan waterdicht gemaakt worden, dankzij de beschikbare folie op epdmxl.nl. Na de aankoop van de folie moet dit natuurlijk vakkundig geplaatst worden. Hier heeft u wel lijm en kit bij nodig om de folie zo stabiel mogelijk op het dak te houden. Anders is het dak nog steeds niet waterdicht. Op de website epdmxl.nl staat stap voor stap beschreven hoe de epdm folie aan te brengen.

Professionele en veilige dakbedekking

Naast epdm worden materialen als PVC en Bitumen ook vaak gebruikt als dakbedekkingen. Daarom is het belangrijk dat eerst het type dakbedekking wordt geselecteerd. Bij EPDMXL worden voornamelijk de epdm materialen verkocht in de vorm van de volgende producten en pakketten:

  • EPDM dakbedekking
  • EPDM folie op rol
  • Dakpakket basic 1,00 mm dikte
  • Dakpakket basic 1,30 mm dikte
  • Dakpakket XL 1,00 mm dikte
  • Dakpakket XL 1,30 mm dikte

Mocht het juiste product of pakket hebben gekozen, dan moet u nog de essentiële accessoires eraan toevoegen. Deze zijn nodig voor het bevestigen van het epdm folie. Voorbeelden van deze accessoires zijn de hemelwaterafvoeren, prefab hoeken, gereedschap, daktrimmen, bevestigingsmaterialen en dakisolatieplaten. Op de website epdmxl.nl staan verschillende producten met vaste afmetingen. Tegenwoordig bestaan er ook meerdere uitzonderlijke daken die op maat gemaakte dakbedekking vragen. Daarom biedt EPDMXL ook de mogelijkheid de epdm folie op maat aan te vragen. Ze kunnen zelfs een stuk aanbieden dat direct op het dak geplaatst kan worden. Vraag gerust het advies aan een van de dak-experts voor de aanschaf van de gepaste dakbedekking.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn