In het begin der tijden moesten mensen via de stand van de zon of de sterren ontdekken of het ochtend, middag, avond of nacht was. De tijd was dus vrij grof verdeeld in grote tijdsmomenten. Je sprak over een ontmoeting tijdens het ontwaken van de ochtend of bij zonsondergang. Via de stand van de zon of de maan konden mensen dan via ervaring en intuïtie inschatten hoe lang ze nog hadden voor een bepaalde taak. Tegenwoordig hebben we de tijd op een dag tot op de milliseconde nauwkeurig onderverdeeld. We leven dan ook aan de hand van de klok en plannen onze taken heel nauwkeurig via de minuten, uren, dagen, weken, maanden en jaren. We werken niet van zonsopgang tot zonsondergang, maar van 9 tot 5 met een uur pauze om 12 uur. Het is daarom ook niet zo gek dat we de tijd in de gaten moeten kunnen houden en daar heb je bijvoorbeeld een horloge voor nodig met eventueel een horlogeband van dedehorlogebandenspecialist.nl. Het is interessant om te zien hoe de klok en de ontwikkeling hiervan samenhangt met de technologische ontwikkelingen in een maatschappij. De klok zelf en de dag die is onderverdeeld in 12 uur bestaat al vrij lang. Via zonnewijzers konden mensen vroeger prima inschatten hoe laat het was. Maar het leven bij de klok of het horloge werd pas echt een ding na de industriële revolutie. Doordat men in fabrieken moest werken en dus ook echt afhankelijk was van de tijden dat de fabriek operationeel was, werd de tijd ook steeds belangrijker. Ook voor managers en andere zakenmensen werd het alsmaar belangrijker om stipt te zijn en dus zag je de opkomst van zakhorloges. Een dergelijk zakhorloge had dus nog geen horlogeband. Maar omdat de tijd steeds belangrijker werd en men dus ook stipter wilde zijn, werd ook de noodzaak van draagbare horloges steeds belangrijker. Dus het duurde niet lang voordat het zakhorloge werd vervangen door een polshorloge met horlogeband. De mens is een wezen dat altijd op zoek is naar gemak. Het uit de zak halen van een zakhorloge en het openen van dit horloge om de tijd te controleren vergt meer moeite dan het omdraaien van de pols. Dus het is ook niet zo gek dat er uiteindelijk een polshorloge werd uitgevonden. We konden immers al een armband dragen, dus waarom niet gewoon ook een horlogeband? Dat is een mooi sieraad en je kunt er direct ook de tijd mee controleren. De tijd kunnen we tegenwoordig ook met onze smartphone controleren, maar dat is in feite weer een terugval naar het zakhorloge. Je moet de telefoon tevoorschijn halen en aanzetten voor je de tijd ziet. Een polshorloge blijft dus de beste optie en het is nog altijd een mooi sieraad dankzij de horlogeband.

Een nieuwe horlogeband bestel je bijdehorlogebandenspecialist.nl

Mocht je oude horlogeband kapot zijn gegaan door bijvoorbeeld slijtage of ouderdom, dan kun je deze vervangen door een nieuwe horlogeband. Via de webwinkel van dehorlogebandenspecialist.nl kun je heel gemakkelijk verschillende horlogebanden bestellen voor ieder type horloge. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Leren horlogebanden
  • Rubberen horlogebanden
  • Metalen horlogebanden

Bestel direct online via de site

Je hoeft ook niet naar de winkel te komen, want alles wat je op de site tegenkomt kun je ook direct bestellen via deze webwinkel. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn