Je bent aan het verbouwen en je wilt snel even een goedkope container huren om alle puin in te verzamelen, waar moet je dan aan denken? In de eerste plaats moet je ervoor zorgen dat je een goede aanbieder vindt. Je kunt een goedkope container huren bij heel veel verschillende bedrijven, je doet er goed aan deze bedrijven eerst goed te bekijken voordat je een bestelling plaatst. Ten tweede moet je denken aan het afval dat je wilt gaan opvangen. Je kunt een goedkope container huren voor diverse soorten afvalmateriaal. Er zijn dus verschillende bakken te huur voor verschillende situaties. Wanneer je bijvoorbeeld tuingrond wilt opslaan heb je een andere bak nodig dan wanneer je bouw- en sloopafval wilt wegwerken. Onthoud ook goed hoe de bak gevuld mag worden. Vaak mag de container tot ongeveer twintig centimeter boven de rand gevuld worden, mits alles goed is vastgemaakt. Deze regel bestaat om te voldoen aan landelijke veiligheidseisen. Een goedkope container huren brengt dus een zekere verantwoordelijkheid met zich mee. Ten derde is het belangrijk goed de lokale regelgeving te controleren. Vaak is het in Nederland toegestaan voor beperkte tijd een bak op eigen erf te plaatsen, maar dit mag niet overal. Je kunt hier flinke boetes voor krijgen, je wilt dus niet dat dit je overkomt. Je doet er dus goed aan alleen een goedkope container te huren wanneer het toegestaan is in jouw gemeente. Tot slot is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je geen gevaarlijke stoffen of materialen in de bak opslaat. Een goedkope container huren kan je namelijk toch duur komen te staan. Het is bijvoorbeeld streng verboden om brandbare materialen of giftige stoffen op te slaan. Ook stoffen die schade kunnen toebrengen aan het milieu moeten worden vermeden. Dit doe je niet alleen voor jezelf en anderen, maar ook om hoge boetes te voorkomen. Bovendien kan het ook voorkomen dat de bak niet meer geleegd wordt als je deze hebt gevuld met verboden materiaal. Er zijn dus verschillende dingen waar je op moet letten wanneer je op zoek bent naar wat extra opslagruimte. Een goedkope container huren is snel en eenvoudig, maar de extra opslag moet wel verantwoord gebruikt worden.

Een goedkope container huren; een tijdpad

Een goedkope container huren gaat niet vanzelf, je doorloopt een aantal belangrijke stappen:

  • aanvraag van de container
  • levering van de bak
  • de bak op je erf
  • ophalen van de container

De aanvraag van de container wordt gedaan bij een bedrijf die deze producten levert. Je kiest een formaat wat past bij de werkzaamheden die je gaat verrichten. Een te grote bak zal snel in de weg staan en krijg je mogelijk niet vol, een te kleine bak brengt logischerwijs weer andere problemen met zich mee. Deze zal te vaak geleegd moeten worden of biedt niet genoeg opslag voor al het afval dat je wilt opslaan. Er zijn verschillende formaten. Er zijn kleine containers van ongeveer 3 kubieke meter. De grootste containers kunnen wel een inhoud hebben van 10 kubieke meter. Een goedkope container huren doe je dus niet zomaar, je denkt na over het volume dat je nodig hebt! Na de aanvraag wordt de bak op je erf geleverd. Dit wordt gedaan door een professioneel bedrijf. Zorg ervoor dat de plek waar het product moet komen goed bereikbaar is. Dit voorkomt problemen en extra kosten. Wanneer de container staat wordt gecontroleerd of deze veilig is neergezet. Hierna is de nieuwe opslag klaar voor gebruik. In de tijd dat de container op jouw grondgebied staat is het belangrijk dat deze niemand in de weg zit. Een goedkope container huren wordt door de lokale overheid vaak toegestaan, mits deze niemand in de weg staat. Wanneer mensen gaan klagen bestaat de kans dat het product moet worden verwijderd. Onthoud goed dat mensen de aanwezigheid van afval en vuil niet altijd kunnen waarderen. Uit het oog uit het hart is hier een goed motto. De container mag ongeveer vier weken op locatie zijn. Dat wil zeggen dat vanaf het moment van levering totdat de bak weer wordt opgehaald een maand mag verstrijken. Denk eraan dat de leverancier hier vaak niet aan denkt! Een goedkope container huren doe je dus altijd voor een bepaalde tijd. Na deze termijn moet de leverancier het materiaal weer komen ophalen. Hiervoor moet je vaak een apart formulier invullen. Vervolgens wordt het vuil weer opgehaald. Een goedkope container huren kun je zo vaak doen als je wilt! Je kunt er dus voor zorgen dat de container gelijk weer terugkomt, mocht dit nodig zijn.

Het bepalen van een betrouwbare aanbieder

Er is al gezegd dat het vinden van een betrouwbare leverancier belangrijk is. Waar kun je deze aan herkennen? Kijk eerst naar de prijzen van het materiaal. Een leverancier is betrouwbaar wanneer duidelijke prijzen staan vermeld. Kijk bijvoorbeeld of de BTW apart vermeld wordt of dat deze al in de prijzen verwerkt zit. Kijk ook hoe professioneel de aanbieder omgaat met het ophalen van het materiaal. Een goedkope container huren is misschien makkelijk, je wilt wel dat deze weer zorgvuldig wordt opgehaald. De website https://www.goedkopecontainer.nu voldoet aan al deze criteria. Op deze website vind je duidelijke informatie over prijzen en over het ophalen van een gebruikte container. Ook geven ze duidelijk aan welke bakken kunnen worden gebruikt voor welke materialen. Betalen is eenvoudig via IDeal, gewoon met je eigen bank dus, en de bestelde producten worden vaak al binnen een werkdag geleverd. Neem eens een kijkje op deze site en bekijk de voorwaarden. Je weet dan direct waar je aan toe bent!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn