nieuwesigaret - e liquid kopenJe bent net begonnen met elektronisch roken en bent op zoek naar een lekker smaakje. Er zijn ongelofelijk veel smaakjes ( ook wel e liquids) op de markt, dus waar moet je beginnen? Het is verstandig om niet meteen een grote voorraad e liquid te kopen. Je hebt er meer aan als je eerst even goed uitzoekt wat je lekker vindt en waar je echt van geniet. Voordat je een keuze maakt moet je een aantal zaken voor jezelf op een rij zetten:

  • De smaak van de e liquid
  • Weinig of veel damp
  • Wel of geen nicotine

Een e liquid kopen is niet eenvoudig. Je weegt van tevoren een aantal zaken goed tegen elkaar af. Om te beginnen bepaal je de smaak van de vloeistof. Voor de mensen die niet op de hoogte zijn: een elektronische sigaret werkt op basis van een vloeistof. Die vloeistof wordt opgewarmd en hierbij komt een smaakje vrij op de tong. Ook ontstaat een bepaalde hoeveelheid damp. Wanneer je besluit e liquid te kopen heb je keuze uit honderden smaken. Je hebt fruitsoorten zoals appel, kers, of banaan, maar ook smaken als vanille en chocolade. Welke smaak je kiest is helemaal aan jou. Besef je goed dat de meeste flesjes maar liefst twee weken meegaan. Je moet dus wel een e liquid kopen die je echt lekker vindt, je moet hier namelijk even mee vooruit! Naast het bepalen van de smaak kun je ook een keuze maken tussen veel of weinig damp. De damp uit een elektronische sigaret is gewoon waterdamp. Deze damp is dus niet schadelijk voor de mensen om je heen. Toch kan het zo zijn dat je geregeld in gelegenheden komt waar het niet praktisch is als je sigaret veel damp produceert. Even discreet roken is er dan niet bij! Bepaal dus goed hoeveel damp je sigaret moet produceren voor je besluit e liquid te kopen.

E liquid kopen: het nicotinevraagstuk

Wanneer je besluit e liquid te kopen moet je nog een andere vraag beantwoorden: wil je wel of geen nicotine in de vloeistof? Het nicotinevraagstuk is in de regel niet eenvoudig, omdat mensen verschillende redenen hebben om wel of geen nicotine te gebruiken. Nicotine is de verslavende stof in een sigaret en veel mensen kiezen daarom bewust om het niet te gebruiken. Ze stappen over van normaal roken naar elektronisch roken en gaan dan over op een vloeistof zonder nicotine. Dit is natuurlijk positief: deze mensen proberen hun verslaving tegen te gaan. Aan de andere kant heeft deze abrupte verandering soms ook nadelen. Het elektronisch roken, wat veel gezonder is dan het normale roken, wordt soms als minder lekker ervaren. Dit komt juist omdat mensen besluiten om rigoureus te stoppen met nicotine. Wanneer je lichaam de stof nodig heeft, dan is het geen verrassing dat roken zonder nicotine niet de sensatie oplevert die je zoekt. Wanneer je wilt stoppen met roken, kan het daarom verstandig zijn om e liquid te kopen waar wel nicotine inzit. Hierdoor zul je het elektronisch roken als plezierig ervaren en kun je dit langer volhouden. Uiteindelijk kun je dan makkelijker helemaal afbouwen en de sigaretten voorgoed aan de kant leggen. Wanneer je besluit e liquid te kopen moet je dus een eigen antwoord hebben op dit nicotinevraagstuk.

Eigen samenstelling

Op het internet vind je allerlei aanbieders van goede e liquid. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op https://nieuwesigaret.nl/product-category/diy-e-liquid/. Op deze site vind je tientallen soorten vloeistoffen tegen scherpe prijzen. Ook kun je zelf een eigen vloeistof samenstellen, waar je alle stoffen instopt die je lekker vindt. Neem dus snel een kijkje op bovenstaande site en bestel vandaag nog!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn