Mijn vrouw en ik hebben twee jonge jongetjes. Het zijn erg leuke jongetjes, die vaak heel lief zijn, maar soms ook een beetje ondeugend. Als tweeling trekken ze erg veel met elkaar op en dat gaat bijna altijd goed. Af en toe halen ze kattenkwaad uit en we horen ook wel eens van de juf dat ze iets gedaan hadden wat eigenlijk niet mocht doen. Ze vinden het leuk om nieuwe dingen uit te proberen en zoeken soms de grens iets te ver op. Laatst hadden ze in huis ook iets gedaan waar ik niet zo blij mee was. Ze hadden iets door de wc gespoeld en hierdoor bleef de wc verstoppen. Ze hadden eerst niet gezegd, want ze wisten dat ze in problemen zouden komen. Toen ik in de badkamer kwam, zag ik dat het water al wat hoger in de toilet stond en ik spoelde daarom nog een keer door. Hierdoor kwam het water bijna tot de rand en liep het heel langzaam weg. Ik wachtte een tijdje tot het water wat gezakt was en probeerde met de plopper de verstopping te verhelpen. Helaas lukte dit niet, want er kwam niets los en na het spoelen bleef de wc verstoppen. Ik denk dat ik wel een uur bezig was met de wc, maar het lukte me maar niet. In de winkel kocht ik een aantal producten die misschien konden helpen, maar geen van deze producten werkten, de wc bleef verstoppen. Mijn vrouw zei dat het misschien beter was om een vakman te bellen. Ik wilde het liever zelf proberen op te lossen, maar uiteindelijk gaf ik haar gelijk, want het lukte mij niet.    

Hoe kan ik wc verstoppen verhelpen

Online zocht ik op wc verstoppen en ik kwam uit bij rioolprobleemkwijt.nl. Hier kon ik verschillende artikelen lezen die met een wc verstoppen te maken hadden. Ik las een aantal tips over hoe je het zelf kan verhelpen, maar eigenlijk had ik alles al geprobeerd. Gelukkig stond er ook een nummer dat wij konden bellen. Het was al laat in de avond, maar ik kreeg toch meteen iemand aan de telefoon. Ik vertelde dat de wc bleef verstoppen en dat ik al veel dingen had geprobeerd, ik vroeg of zij misschien iemand konden sturen. Dat was geen probleem en we spraken samen af dat de volgende morgen iemand langs zou komen. Mijn vrouw zou gelukkig thuis zijn, zodat zij de vakman binnen kon laten. Voor de zekerheid vroeg ik ook of ze een inschatting konden maken van de kosten, gelukkig dachten ze dat het niet zo duur zou zijn.

Snel het probleem verholpen

De volgende morgen om tien uur kwam de vakman bij ons langs. Mijn vrouw liet de wc zien en legde uit dat het ons maar niet lukte om de wc te ontstoppen. Hij zei dat het vaker voorkomt en dat het soms een groot voorwerp is dat vast zit. Hij had een ontstoppingsveer meegenomen, waarmee hij diep in de afvoer kon komen. Na een tijdje de ontstoppingsveer door de toilet te bewegen merkte hij dat hij het probleem had gevonden. Toen hij de ontstoppingsveer weer eruit haalde nam hij iets mee vanuit de afvoer. Het bleek een plastic zak te zijn, hierdoor bleef de wc verstoppen. Het bleek dat onze zoontjes dit door de toilet hadden gespoeld, maar dit niet durfden te zeggen. Wij waren blij dat het probleem snel verholpen was en hadden een stevig gesprek met de jongens. Wanneer je problemen hebt met de toilet, dan raden wij rioolprobleemkwijt aan

  • Ze zijn dag en nacht bereikbaar
  • De volgende dag kan er al een vakman voor de deur staan
  • Ze verhelpen snel het probleem
  • Ze zijn niet duur
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn