In deze tekst zal ik, voor ik toekom aan het bestellen, ingaan op een korte geschiedenis van de opkomst van zakelijk glasvezel. Sinds het begin van deze eeuw heeft deze verbinding een enorme vlucht genomen. Zakelijk glasvezel is er niet alleen voor bedrijven, maar ook voor particulieren. Dat is sinds het begin eigenlijk al zo geweest. Hoe werkt het? Kabelinternet en ADSL, de meer bekende technieken, bestaan ook voor een deel uit glasvezelkabel. Wat zakelijk glasvezel echter zo uniek maakt, is dat ook de aansluiting tot het bedrijf aan toe hieruit bestaat. Dat zorgt voor de zo grote snelheid van het internet. Er treedt geen vertraging op bij het laatste deel van de connectie, de aansluiting tot aan de deur. Het kost natuurlijk een groot vermogen om dit geheel aan te leggen. Daarom is in Nederland maar een klein deel van de bedrijven hiermee bezig. Menigeen kijkt de kat nog even uit de boom. Het verbazingwekkende van zakelijk glasvezel is dat er werkelijk supersnelheden gerealiseerd kunnen worden. Het is mogelijk om een glasvezelverbinding op te zetten met een snelheid van 400 GB per seconde. Dat is natuurlijk ongekend, als u bedenkt dat veel Nederlanders momenteel op enkele tientallen MB’s per seconde zitten. Voor de langere afstand valt met de huidige, bekende techniek 10 GB per seconde te behalen. Nog steeds een verbluffend resultaat. Probeert u zich maar eens voor te stellen hoe het gaat om te werken met zakelijk glasvezel van dergelijke snelheden. Pagina’s zijn geladen voor u er erg in heeft, en uw werknemers werken sneller dan ooit te voren. Dat betekent dat ze meer op een werkdag kunnen doen en dus zal de winstmarge van uw bedrijf in een handomdraai toenemen. Voor u het weet zijn uw klusjes al weer geklaard, het kan allemaal met zakelijk glasvezel!

Het bestellen van zakelijk glasvezel

Goed denkbaar is dat u na het lezen van voorgaande tekst enthousiast bent geworden over de mogelijkheden die zakelijk glasvezel biedt. Heeft u er trek naar daar ook naar te handelen? U kunt gewoon een offerte opvragen ergens op internet. Beter is het echter om gelijk naar de website van DSD Business Internet te surfen. Bij die onderneming treft u namelijk de meest voordelige tarieven voor zakelijk glasvezel in heel Nederland aan. Hoe gaat het bestellen in zijn werk? Ik geef een puntsgewijs overzicht:

  • check of zakelijk glasvezel mogelijk is op uw adres
  • vraag een offerte bij ons op
  • accepteer het aanbod

Zo simpel kan het dus zijn. De eerste stap is het kijken of er in uw buurt inderdaad een glasvezelkabel ligt. Wij zijn hiervoor afhankelijk van andere maatschappijen die de betreffende kabels aan moeten leggen. Laten we er voor het gemak even vanuit gaan dat er inderdaad zakelijk glasvezel mogelijk is op de door u opgegeven locatie. De volgende stap is dan het opvragen van een offerte. U zult versteld staan van de lage prijzen voor een zo goede service die wij leveren. Wilt u van tevoren even een korte tariefcheck doen, dan kan dat natuurlijk ook. Kijk gewoon eens op de site van DSD Business Internet. Hier vindt u een handig overzichtje van alle prijzen. Die bestaan uit twee delen, namelijk een eenmalige prijs voor het u aansluiten op het netwerk van zakelijk glasvezel, en ten tweede uit een vast maandelijks bedrag. Daarbij merk ik graag op dat u op dit tweede aspect soms veel kunt besparen door internet van meer MB’s per seconde te nemen. Het overzicht op onze website, met zakelijk glasvezel van KPN Wholesale, Tele2, Ziggo Zakelijk, UNET en Eurofiber, vermeldt wel de vanaf-prijzen. Afhankelijk van uw precieze situatie kunnen de kosten dus net wat hoger zijn, maar in de praktijk valt dat allemaal reuze mee.

Glasvezelprojecten in Nederland

Na iets te hebben gezegd over de opkomst van zakelijk glasvezel in Nederland en de mogelijkheid van het bestellen daarvan, past het om op deze plaats, aan het slot van deze tekst, nog even kort stil te staan bij verschillende projecten met zakelijk glasvezel door het hele land. Ons bedrijf sluit de ogen namelijk niet voor dergelijke projecten, die soms enorm gecompliceerd kunnen zijn. De bottom line is gelukkig wel vrij simpel. Wij ondersteunen lokale of regionale projecten om zakelijk glasvezel te bemachtigen. Op sommige plekken in Nederland is dit nog niet aangelegd. Daar is echter wat aan te doen, en wel door de handen ineen te slaan. Daarmee kunnen prijzen worden bedongen die net boven de kostprijs liggen voor het bedrijf dat de boel aan gaat leggen. Voorbeelden van projecten die op die manier gerealiseerd zijn, zijn Glasvezel Eindhoven, Breedband Deurne, Breedband Helmond en Citynet Amsterdam. Al deze projecten, die onderling wel weer erg in omvang verschillen, komen erop neer dat bepaalde overheden en regio’s eerst niet maar nu wel van zakelijk glasvezel voorzien zijn. De kosten van het opzetten van zo’n netwerk zijn enorm. Om toch te profiteren van lage prijzen hebben deze instanties hun handen ineen geslagen. Door de koppen bij elkaar te houden zijn enorme kortingen gerealiseerd. Bent u al met al er al van overtuigd dat zakelijk glasvezel ook voor u de beste optie is om snel internet te krijgen? Dan kunt het beste vandaag nog contact met ons opnemen. Op onze site https://fiber.gakijken.nl/ ziet u de gegevens die daarvoor nodig zijn. Het gaat om een telefoonnummer en een e-mailadres. Een ander nummer en ander mailadres staan ter uw beschikking ingeval van storing.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn