Agile scrum trainingQ Consult Progress Partners staat voor verandering in organisaties. Veranderingen zijn altijd nodig bij vele organisaties, maar het is nooit makkelijk om veranderingen toe te passen en door te voeren. Al helemaal niet als het grote en ingrijpende veranderingen zijn. Mensen zijn vaak bang voor verandering, omdat ze dan vrezen dat hun werk niet meer hetzelfde zal zijn of de manier waarop ze hun werk doen drastisch zal veranderen. Dat is vaak ook waar, dus in dat opzicht is hun angst terecht, maar de veranderingen die wij doorvoeren door middel van onze agile scrum training, zijn alleen maar ten voordele van de manier van werken. Wij maken het werk en de organisaties beter door te innoveren en de manier van werken te veranderen. We zullen u meer vertellen over de manieren die we gebruiken, waaronder de agile scrum training.

Wat is agile scrum training?

Een agile scrum training wordt in de hedendaagse, moderne bedrijfswereld veel gebruikt als techniek om teams beter te laten presteren. Deze manier van werken wordt vaak toegepast bij bijvoorbeeld marketingbureau’s en agency’s. Agile werken betekent wendbaar werken. Dit houdt in dat er altijd ruimte is voor verandering en verbetering tijdens het presteren. Hier gaan we dieper op in met een agile scrum training. Het komt er op neer dat er meerdere multidisciplinaire teams samenwerken op een flexibele en cyclische manier. 

Scum training

We hebben hierboven globaal uitgelegd wat agile werken inhoudt. Dat is het eerste deel van een agile scrum training. Scrum is eigenlijk een methode die gebruikt wordt, om agile te werk te kunnen gaan. Agile scrum training zijn dus twee dingen die elkaar aanvullen. Agile is een manier van werken en scrum is de methode waarop je agile kunt werken. Bij scrum is het einddoel om de klant tevreden naar huis te laten gaan. Als er gaandeweg een fout wordt gemaakt door iemand uit je team, betekend dit niet direct dat het project al verloren is, maar omdat er agile gewerkt wordt, kan er direct een verandering of verbetering toegepast worden om aan het eind toch een goed project neer te zetten. Daarom is een agile scrum training van hoge waarde voor vele bedrijven. Op deze manier blijft je team gemotiveerd en in voor verandering, maar nog belangrijker, de klant staat altijd centraal en zal tevreden uw office uitlopen met een goed afgerond project. Om agile scrum training te doen en agile te werk te gaan, zijn er sprints nodig. Dit zijn periodes van maximaal vier weken waarin er doelen worden gesteld aan het team, die zij dan dienen te halen. In deze vier weken bestaat er dus ook de mogelijkheid om dingen gaandeweg te veranderen of anders aan te pakken. Bij elke sprint is er een product owner aanwezig, dit is een persoon die vanuit de klant erbij zit, om het project te bewaken en te checken of alles nog naar wens verloopt. 

Bent u enthousiast geworden over onze hulp bij verandering in uw organisatie? Dan raden wij u aan om contact op te nemen met ons, zodat wij uw organisatie samen naar een hoger niveau kunnen tillen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn